Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Kickboksen

Glorious Fight Events featuring Enfusion: kickboksspectakel in Martiniplaza

Glorious Fight Events featuring Enfusion

Op zaterdag 18 juni 2023 vond het kickboksevenement Enfusion plaats in de sfeervolle Martiniplaza-arena. Het Glorious Fight Events evenement van Anton Schut  begon om 14.00 uur en bood het publiek een onvergetelijke kickbokservaring. Martiniplaza, ervaren in het faciliteren van grootschalige evenementen, verwelkomde het publiek met efficiëntie en gastvrijheid. De organisatie van Schut was, doortastend en tot in de puntjes georganiseerd en zorgde voor een vlekkeloos verloop van het evenement.

Veel publiek

Vanaf het begin was de publieke belangstelling zichtbaar, een mix van jong en oud, mannen en vrouwen, vechters, pers en enthousiast publiek. De informele sfeer, waar vechters en fans zij aan zij zaten, benadrukte de hechte gemeenschap die de kickbokswereld kenmerkt, waar iedereen elkaar wel kent. Om de ring was een grote VIP-area, waar vele asten werden bediend aan hun tafels. In het begin van de dag leek de hal van Martiniplaza wat aan de grote kant voor het evenement maar aan het einde van de middag stroomde Martiniplaza langzaam vol. In de avond was zaal vol, alle tribunes en VIP-tafels tot de laatste stoel waren bezet. Een levendige ambiance vulde Martiniplaza, en de ontspannen, positieve sfeer droeg bij aan het succes van de avond.

Sportieve hoogtepunten

Op sportief vlak waren er opmerkelijke prestaties. Nina van Dalum veroverde de wereldtitel bij de dames, een krachtige uiting van de toewijding van vrouwelijke kickboksers. Opmerkelijke knockouts, waaronder die van Bellik in de eerste ronde en de spectaculaire botsing tussen Podesta en Atiaqui, voegden een extra dosis opwinding toe aan de avond.

Voor de minder ingevoerde fan was de aanwezigheid van K1-legende Sem Schilt een heel leuke ervaring. Deze Drentse vechter met wereldwijde bekendheid en zijn indrukwekkende staat van dienst in het winnen van meerdere K1-titels, was aanwezig als trainer van enkele vechters. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de sport in Nederland en wereldwijd en zijn toegankelijke persoonlijkheid maakten zijn aanwezigheid des te bijzonderder voor fans.

Martiniplaza kickbokstempel

Praktisch gezien was het evenement tot in de puntjes verzorgd. Van goed geregeld parkeren tot uitstekende horecafaciliteiten met een breed scala aan eten en drinken. De hal in Martiniplaza met zijn toegankelijke paden en toiletten is normaal gesproken de hal waar de teams van Donar en Lycurgus al vele sportieve succes lieten zien, was voor deze dag omgetoverd tot een kickbokstempel. Het professionele geluid en licht, en het feit dat het evenement live werd uitgezonden in 45 landen, voegden een extra laag van klasse en uitstraling toe aan de avond.

Voor iedere liefhebber van sportevenementen is Enfusion een absolute must-see, zeker als je het vergelijkt met Donar en Lycurgus. Dit kickboksevenement biedt van 14 uur in de middag tot het einde van de avond sfeer, topsport en vermaak. Dit evenement is absoluut een bezoekje waard voor de neutrale sportliefhebber!

Glorious Fight Events - wedstrijdverslagen

Voorprogramma Gevechten:

  • Hugo Meijer vs Jilke Bijlsma: Snelle TKO in de 1e ronde, winst voor Hugo Meijer (72,5 kilogram).

  • Erryn Bakker vs Mike Dik: Dik leidt in de 1e ronde, maar Bakker komt terug en wint in de 3e ronde (85 kilogram).

  • Rochdi Azoum vs Deniz Kanal: Azoum wint in de 1e ronde (70 kilogram).

  • Tim de Jong vs Abdu Jazari: De Jong wint overtuigend op TKO in de 3e ronde.

  • Vincent Desbourdieux vs Stijn Adrissen: Stijn wint na een spannende strijd (86 kilogram).

  • Mert Arslan vs Muhammed Bouchhida: Arslan wint door knock-out in de 1e ronde (83 kilogram).

  • Glen Mattnys vs Mohammed El Abdouni: Mooie, gelijkopgaande strijd, met winst voor Mohammed (60 kilogram).

  • Anis Ziani vs Dirrick Binnendijk: Binnendijk wint na een intense strijd (89 kilogram).

  • Maurone El Yacoubi vs Jimmy Schreve: Yacoubi wint na een spannende wedstrijd (61 kilogram).

Hoofdgevechten:

  • Joshua Latupeirissa vs Wybe van der Ploeg: Wybe wint na een sterke 3e ronde (69 kilogram).

  • Max den Otter vs Sem Berghuis: Max behaalt de overwinning.

  • Axel Lecocq vs Miquel Paays: Explosieve wedstrijd, Paays wint (61 kilogram).

  • Cihan Yalcidag vs Manuel den Hartog: Cihan wint op TKO in de 1e ronde (61 kilogram).

  • Lucas Hespeel vs Sakvan Arab: Arab wint na een sterke strijd (63 kilogram).

  • Aguzhan Ulucay vs Muhammed Eroglu: Aguzhan behaalt de overwinning (77 kilogram).

  • Mohammed Fathi vs Zakaria Bouanani: Fathi wint de wedstrijd (70 kilogram).

Glorious Fight Events - 8-Man TKO Toernooi:

Kwartfinales

  • Soufvan El Atiauoi vs Alaa Mansour: Soufvan wint.

  • Simone Podesta vs Piet van den Berg: Tijdens dit gevecht krijgt Van den Berg eenmaal 8 tellen en Podesta tweemaal. Van den Berg wint uiteindelijk op technische knock-out.

  • Thomas Doeve vs Max Weekers: Doeve krijgt twee keer 8 tellen en verliest de partij van Weekers.

  • Aquille Richards vs Anwar Dira: Richards wint met een knock-out in de eerste ronde.

Halve Finales

  • Soufvan El Atiaqui vs Piet van den Berg: Soufvan El Atiaqui wint.

  • Max Weekers vs Aquille Richards: Max Weekers wint, en Richards krijgt tweemaal 8 tellen.

Finale

Soufvan El Atiaqui vs Max Weekers

Max Weekers wint het toernooi met een overwinning op Soufvan El Atiaqui.

Andere partijen:

Bellek Antaki vs Anas Aboudi: Spectaculaire Knockout in de 1e ronde, Bellek wint.

Glorious Fight Events - Bantamweight World Title Kelly Danioko vs Nina van Dalum

In een krachtmeting die het publiek op het puntje van hun stoel bracht, stond Kelly Danioko tegenover de indrukwekkende Nina van Dalum. Van Dalum, die eerder de titel in september veroverde, demonstreerde haar meesterschap in de ring door voortdurend het initiatief te nemen. Haar vastberadenheid en technische vaardigheden waren onmiskenbaar, waardoor ze de controle over de wedstrijd behield. Kelly Danioko toonde echter moed en vastberadenheid, maar het was uiteindelijk Nina van Dalum die overtuigend zegevierde, waarmee ze haar status als een geduchte vechter bevestigde en het publiek trakteerde op een onvergetelijke vertoning.

Glorious Fight Events - Super Lightweight World Title Levi Minkenberg vs Mahmoud Sfef

In een intense strijd over 5 rondes stonden Levi Minkenberg en Mahmoud Sfef tegenover elkaar, en het was een waar gevecht van begin tot eind. Met vastberadenheid en vaardigheid gaven beide vechters alles wat ze hadden, en het publiek werd meegesleept in de op en neer gaande actie.

Na een stevige strijd trok Mahmoud Sfef aan het langste eind en ging er met de overwinning vandoor. Deze beslissing veroorzaakte wat commotie onder de toeschouwers, omdat velen het niet eens waren met de uitkomst.

Glorious Fight Events - MMA Pro

De bekende Groninger ondernemer Paulo Boer nam het op tegen Ehsan Sajed en wint deze partij in de eerste ronde dankzij een verwurging.

Meer artikelen

Bandage kickboksen.

Het belang van bandages bij kickboksen

Kickboksen is een intensieve en fysieke sport waarbij elke stoot telt, zowel in training als in competitie. In de wereld van kickboksen zijn bandages een onmisbaar onderdeel voor elke kickbokser. Wat bandages precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn, leggen we je graag uit.

Kickboksen bitje.

Bitjes voor het kickboksen: de belangrijkste vragen beantwoord

Zoals bandages essentieel zijn voor handbescherming, scheenbeschermers voor je benen, is een bitje cruciaal voor het beschermen van je tanden en mond. In deze blog gaan we in op de meestgestelde vragen rondom bitjes; van de verschillende soorten tot de kosten en hoe ze moeten passen.